Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan

Contoh Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan – Apakah anda sedang mencari Contoh Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan? Berikut ini adalah beberapa Contoh Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan.

Adapun tema dalam pidato ini adalah tentang Hari Kartini, dimana seperti kita ketahui bahwa RA Kartini ini juga merupakan salah satu pejuang pendidikan bagi kaum perempuan di Indonesia.

Nah… bagi teman-teman yang sudah pada penasaran ingin mengetahui pidato bahasa Jawa yang saya janjikan, berikut adalah pidato selengkapnya:
Bapak Kepala sekolah ingkang kinurmatan.
Bapak, Ibu Guru ingkang satuhu luhuring budi.
Para kanca, siswa-siswi ingkang kula tresnani.

Sumangga langkung rumiyin sami ngaturaken syukur dhu-mateng Gusti Mahakwasa ingkang kepareng paring rahmat lan hidayahipun. Kita sadaya taksih saged kempal manunggal kanthi tentrem, bagas, waras, kebak ing kabagyan salebetipun pahargyan pengetan dinten Kartini samang-ke punika.

Pangetan dinten Kartini wigatos sanget tumrap kula panjenengan sadaya. R.A. Kartini pindhanipun sekar ingkang tansah mbabar angambar ganda arum ing bangsa Indonesia. Panjenenganipun punika pangarsa tumrap wanita ingkang karyanipun mligi kangge majengipun wanita wiwit duk rikala bangsa Indonesia taksih dipuncengkerem dening bangsa penjajah.

Labuh lebetipun R.A. Kartini saestu luhur sanget tumrap kaum wanita. Langkung-langkung ing wekdal sapunika ingkang taksih kedah meres penggalih kangge majengipun bangsa. Panyengkuyungipun para wanita boten saged dipunremehaken, malah kepara langkung bobotipun tumrap pembangunan majengipun bangsa punika.

Pancen sampun dipundokrataken para wanita saha limrah nggadahi raos ingkang kalangkung alus. Sanadyan makaten geget ing manah tansah makantar pindha waja ngudi kautaman. Sadaya punika inggih awit saking pangaribawanipun lelabetanipun Ibu Kartini ingkang sampun tumanem ngrembaka ing mahanipun wanita Indonesia.

Sampun cetha ing panggesangipun bangsa kathah wanita ingkang saged kiprah kadi dene para priya ing babagan warna-warni. Ingkang makaten punika saestu saged damel mongkoging manah.

Kanti makaten punika sumangga kadang-kadang putri sami saged nglajengaken gegayuhan tuwin lelabetanipun Ibu Kartini ingkang luhur punika. Ingkang boten kenging dipunlirwakaken inggih punika tansah ngudi jatidhirinipun putri Indonesia. Putri Indonesia ingkang prasaja, mrantasi sadhengah karya.

Semanten saha makaten atur kula. Mugi sami kepareng maringi pangapunten tumrap sadaya kekirangan lan kelepatan kula.

Semoga tulisan mengenai Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan diatas dapat membantu teman-teman semua untuk menyelesaikan tugas sekolahnya.
Semoga bermanfaat

loading...


Pencarian Pidato Bahasa Jawa Singkat Tentang Pendidikan

nkp provos, puisi kerukunan, pertanyaan tentang istihsan, pertanyaan tentang processor, pidato bahasa jawa tentang pendidikan singkat, jelaskan pengertian mistar, conjuction teori, pidato tentang tawakal, pidato dakwah/pidato singkat, contoh khutbah tentang narkoba, macam macam pidato tentang demokrasi, definisi permen, pidato hari guru b ing, latar belakang ospek tentang pendidikan, ppt tentang ra kartini, pidato singkat tentang ra kartini versi bahasa inggris, pidato bahasa jawa serta dalilnya, jelaskan yang di maksud makrame!, pidato tema kemiskinan, pidato melayu siak